В Кухнята

Шницели



· Месото не трябва да бъде съвсем прясно
· То трябва да се нареже едва когато ще се начуква и пърже, за да се запази неговата сочност.
· Преди начукването от него трябва да се отстрани и последната жилчица, за да не се свие при пърженето, да не се набръчка шницелът.
· Начуканите филии от месо се осоляват със сол и черен пипер и се оставят да постоят – месото се отпуска и поема подправките.
· Приготвят се 3 чинии: с брашно, с разбито на сняг яйце и с галета.
· Преди да се потопи последователно в брашното, яйцата и галетата, шницелът се подсушава: върху дланта на едната ръка се слага разгъната чиста ленена кърпа, на нея се слага шницелът, с другата длан се покрива и се натиска между ръцете, за да се попие напълно влагата. Това се прави за да не се “съблича” шницелът.
· Добре потопеният шницел отново се натиска между дланите и се пуска в силно сгорещената мазнина.
· Шницелът се пържи на умерен огън. Отначало съдът се държи захлупен, а след като шницелът се обърне, се отхлупва съдът. Така става мек, пръхкав, а същевременно с хрупкава коричка.
Изпратено на 1/23/2001 от Анонимен. Прочетено 4772 пъти.
Изпратено на 7/30/2001 от niki.
strahotno da si oblijesh prastite



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25294)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25180)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22926)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш