В Кухнята

Как да стопите пухкава и бяла свинска мас



Маста от прасето се изрязва внимателно, за да не попадне месо. В по- голям съд се залива със студена вода и се изкисва поне 2 дни, за да се измие кръвта. В голяма тенджера се налива вода до ¼ от височината й и на приблизително 10 кг сало се прибавя 1 ч.лъжичка сода бикарбонат. Най- напред се слага на силен огън, а после на по- умерен като се внимава да не загори. Отделената при топенето мас се изгребва с лъжица. Ако искаме маста да е съвършено бяла, се претопява още веднъж, като на 5-6 кг мас се добавя 1 литър прясно мляко. То се сипва в немного нагорещената мас и се бърка непрекъснато. Трябва водата да се изпари напълно.
Останалите парченца от салото, т.нар. пръжки се използват при качамака, киселото зеле и в други ястия.
Ако имате мас от минали години и тя е леко гранясала, можете да я подобрите като при повторното топене освен вода сложите и резенчета ябълка, които после ще извадите.



Изпратено на 11/8/2002 от Анонимен. Прочетено 13650 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш