В Кухнята

Ледът е тайната на добрия микс



Ледът е най-важната съставка на всеки коктейл, признават добрите бармани. Ледът може да бъде в различни форми, но значението е, че изстудява напитката и разрежда високата концентрация на алкохол. Заемайки се да правите какъвто и да е коктейл, трябва да имате на разположение голямо количество ледени кубчета. С леда също не трябва да се прекалява, защото напитката може да стане водниста и да загуби истинските си качества. Използвайте от 3 до 6 кубчета от замръзналата вода на чаша, но задължително се съобразете със съставките на коктейла.
Особено важно е по какъв начин съхранявате леда. Не го оставяйте за дълго време близо до храни, които имат силна миризма, за да не получи и ледът подобен аромат.
Освен леда важно е добре да се смесят съставките. Напълнете 2/3 от шейкъра с лед, след което изсипете различните съставки. Шейкърът дръжте с двете си ръце и разбърквайте хоризонтално. Това движение правете между 10 и 20 секунди, а ако правите джин фис – около 1 минута. И не прекалявайте със смесването на напитките. Повече от три различни вида питиета не бива да се смесват. Съставките на някои коктейли се смесват направо в чашата и не е необходимо да се разбъркват в специален шейкър.
Плодовите натурални сокове също са съществена част от питиетата, но не винаги може да се сложи от тях. Лимоновият сок например присъства в повечето коктейли. Желателно е сокът да бъде от пресни плодове, за да стане по-ароматно питието.
Всеки коктейл си има своя специфична особеност и затова правенето им е цял майсторлък. Маслинката например е запазената марка на всяко мартини. Ако не я поставите, питието губи част от своя чар, дори от вкуса си.
Изпратено на 11/7/2002 от Анонимен. Прочетено 2014 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш