В Кухнята

Лимоновият сок дава вкуса на коктейла


Коктейлът представлява интересна смесица от питиета и обикновено се прави от много добре обучени бармани. Правенето на коктейли дори се смята за вид изкуство. Екзотичните коктейли се разделят на три основни вида: коктейли, които се сервират преди ядене, след ядене и такива, които не съдържат алкохол. Коктейлите, които се сервират преди ядене са сухи като мартинито, имат по-лек и натрпчив вкус. Една от основните им съставки е лимоновият сок. Тези след ядене са доста по-сладки. Плодовите коктейли често се сервират на масата в големи стъклени купи като отгоре е поставен много лед. Такова питие е пуншът, който гостите сами си насипват в чашите.
Една от основните характеристики на добрите бармани е майсторлъкът да направят интересен коктейл. Интересни питиета можем да си направим и вкъщи, като използваме въображението си. Ако планирате голямо парти, можете да посрещнете гостите с испанския пунш “сангрия”. За 12 дози от него са ви необходими 4 чаши сок от грозде, чаша сок от грейпфрут, бутилка сода. Двата вида сок изсипете в голяма стъклена купа и оставете сместта в хладилника за около час-два, за да се изстуди. Преди да сервирате пунша, сипете в купата бутилка сода и украсете съдържанието с наразяни на кръгчета парчета от грейпфрут.
Друг интересен коктейл, с който можете да посрещнете гостите си е “Залез”. Продуктите, които са ви необходими: 2 чаени лъжички гренадин, 1/3 чаша сок от ананас и портокал. Сервира се във висока чаша. Вложете повече старание при приготвянето му. На дъното на чашата поставете лъжичка гренадин, сложете кубчета лед, изсипете плодовите сокове и пак сложете лед. Украсете питието с парче лимон и прибавете отгоре последната лъжичка гренадин. Получава се невероятно питие, което трябва да опитате само при залез слънце.
Известният и любим на много хора коктейл “Блъди Мери” също може да приготвите в домашни условия. Задължителните съставки на питието са доматен сок и водка. За една чаша от елексира са необходими 6 капки сок “Табаско”, 5 дози доматен сок, 2 дози водка, ½ доза лимонов сок, сол и черен пипер. Съставките се разбъркват добре и в чашата се поставя лед. “Блъди Мери” е питие с осемдесет годишна история. През 1921 г френски барман решил да смеси доматен сок, водка, сол и пипер, тъй като в заведението нямало много хора и той скучаел. Той бил учуден от невероятния вкус на питието и го поднесъл на един от клиентите. Барманът нарекъл питието “Блъди Мери” в чест на актрисата Мери Пикфорд.
Изпратено на 11/6/2002 от Анонимен. Прочетено 1893 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш