Яйца и сирене във фризера
Не могат да се замразяват сурови или твърдо сварени яйца. В такъв вид те могат само да бъдат охладени до 6-7 месеца при температура от 0,5 до –1,5 градуса или за 10 месеца при температура от –2 до –2,5 градуса.
Яйцата се замразяват разбити или разделени на жълтъци и белтъци. За да не се сгъстят, към жълтъците се прибавя малко захар или сол в зависимост от това за какво ще бъдат използвани после. Яйцата се поставят в малки, добре затворени пластмасови опаковки и се замразяват.
Млякото може да се замрази в пластмасови бутилки за 1 месец. Размразява се в хладилника. Кисело мляко може да издържи във фризера до 6 седмици и се размразява при стайна температура.
Неосоленото масло може да бъде замразено за около година; изварата се съхранява при –18 градуса повече от 1 година.
Кашкавалът може да издържи във фризера 3-4 месеца, макар да не е препоръчително, защото след изваждане се натрошава. Бялото саламурено сирене се съхранява добре при температура 2-5 градуса и не е необходимо да бъде замразявано във фризер.