В Кухнята

Яйца и сирене във фризера



Не могат да се замразяват сурови или твърдо сварени яйца. В такъв вид те могат само да бъдат охладени до 6-7 месеца при температура от 0,5 до –1,5 градуса или за 10 месеца при температура от –2 до –2,5 градуса.
Яйцата се замразяват разбити или разделени на жълтъци и белтъци. За да не се сгъстят, към жълтъците се прибавя малко захар или сол в зависимост от това за какво ще бъдат използвани после. Яйцата се поставят в малки, добре затворени пластмасови опаковки и се замразяват.
Млякото може да се замрази в пластмасови бутилки за 1 месец. Размразява се в хладилника. Кисело мляко може да издържи във фризера до 6 седмици и се размразява при стайна температура.
Неосоленото масло може да бъде замразено за около година; изварата се съхранява при –18 градуса повече от 1 година.
Кашкавалът може да издържи във фризера 3-4 месеца, макар да не е препоръчително, защото след изваждане се натрошава. Бялото саламурено сирене се съхранява добре при температура 2-5 градуса и не е необходимо да бъде замразявано във фризер.



Изпратено на 6/7/2002 от Анонимен. Прочетено 2660 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш