Как да похапваме прилично макарони и месце на скара?
Често се възхищаваме на някой, който навива макароните на вилица, говори и се храни, без да се притеснява, че ще висят крайчетата на тестяната вкусотия. Преди да хапнете, добре е да ги нарежете с вилицата, а ако спагетите имат кайма или месо, спокойно можете да използвате и нож. Помнете, че все пак той помага на вилицата. Най-добре е, да навиете само няколко спагети около зъбците на вилицата, да прецените дали ще можете да ги хапнете наведнъж и чак тогава да започнете да се храните прилично и без притеснение.
Много по-удобно и по-изискано е да си отрязвате хапки от пържолата или шницела, а не да надробите месото наведнъж и тогава да му се нахвърлите. Задължително е да “съблечете” шишчето, като го повдигните почти вертикално, за да можете да свалите месото и зеленчуците едно по едно върху чинията.Въобще и при скарата се изискват добри маниери, както и при другите ястия.