В Кухнята

Рибни вкусотии Никулден

Салата от риба тон с макарони

Продукти: ½ пакет макарони, 1 консерва филе от риба тон, 4 малки кисели краставички, 5 – 6 с.л. грах, 1 с. л. доматено пюре, 4 с. л. майонеза, 2 твърдо сварени яйца, лимонов сок, сол, маслини.
Макароните се сваряват в подсолена вода, изплакват се със студена вода и се отцеждат. Поставят се в купа за салата. Рибата се нарязва на кубчета и заедно със сока от консервата се изсипва върху макароните. Прибавят се ситно нарязаните краставички, граха и отгоре се залива с майонезата, смесена с доматеното пюре. Посолява се на вкус. Салатата се разбърква внимателно. Поръсва се с лимонов сок и се гарнира с нарязаните твърдо сварени яйца и маслините.


Доматена крем – супа с риба

Продукти: 500 г. почистено филе от риба, 2 гл. лук, 2 моркова, стръкче кервиз,
1 кисела ябълка, 2 с. л. доматено пюре, 5 с. л. растително масло, 20 гр. краве масло, 3 с. л. брашно, 1 винена чаша бяло вино, 2 скилидки чесън, сол, червен пипер, лимонов сок.
Всички плодово – зеленчукови съставки се нарязват на ситно и се задушават в растително масло за 10–12 минути. прибавя се доматеното пюре, разтворено в 5 ч. чаши вода. Вари се до разваряване. Добавя се почистеното и мариновано със сол и лимонов сок филе и съдът се оттегля от огъня след около 10 минути. След като поизстине филето се изважда и разпределя в чиниите за поднасяне. Бульонът се пасира и към него се прибавя брашното размито с малко вода и се връща за няколко минути на котлона. Рибата се залива с горещата супа и се поднася с бял хляб.

Задушена риба с ябълки

Продукти: 1 кг.филе от бяла риба, 2 гл. лук, 5 – 6 ябълки, 1 лимон, 1½ чаша сухо бяло вино, 3 – 4 с. л. растително масло, сол, черен пипер, копър.
Филето се нарязва на парчета, подсушава се и се посолява. Кората на лимона се настъргва, а сока се изтисква и с него се поръсва филето. Лукът и ябълките се нарязват и леко се запържват в масло. В съда с изпържения лук и ябълките се налива виното и се оставя малко да престои. Сместа се изсипва в намазана с масло тава (йенска тенджера или друг съд с капак). Поръсва се със сол, черен пипер и настърганата лимонена кора, а върху нея се подрежда рибата. Тавата се захлупва и се пече 25 – 30 минути в гореща фурна. Готовата риба се подрежда върху блюдото в което ще се сервира, полива се със соса от печенето и се украсява с копър.
Изпратено на 12/5/2002 от Rossy Bundevadiamond at reklama dot bg. Прочетено 3005 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш