В Кухнята

Вредна ли е майонезата



Всички твърдят, че майонезата е вредна – и за фигурата, и за здравето. В същото време съм чела, че растителните мазнини са полезни. А те са основната съставка за производството и. Според мен има разминаване в двете противоположни твърдения. Каква е истината?”
Действително класическата майонеза се състои от 60% растителни мазнини. А те, както е известно, са основният източник на незаменими мастни киселини, подпомагащи профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания. Но останалите 40 % са за сметка на яйчен и млечен прах, горчица, оцет, сол, азхар и различни хранителни добавки. Точно те не ни позволяват да причислим майонезата към здравословните продукти. Впрочем заради високата и калоричност тя е сериозна заплаха за елегантността: в 1г. се съдържат около 9 калории. Знаем и правилото, че в храната нимазнините трябва да са максимум 30 %. Не е задължително съсвсем да се отказвате от нея. Употребявайте майонезата в малки количества. Може да облекчите енергийното и съдържание и с малка хитринка. Просто я смесете 1:1 с кисело мляко. Тя няма да изгуби специфичният си вкус.
Изпратено на 8/18/2004 от Анонимен. Прочетено 12971 пъти.
Изпратено на 7/12/2005 от НЕДА.
Майонезата ми помага да се освежа вечер след работния ден. Не Ви трябва нищо друго освен: Смесете равни количества майонеза и ккисело мляко, добавете 1-2 скилидки счутан чесън, малко копър и ето ти СОС за заливка на задушени картофи. Ако към сместа настържете и малко краставица - ето ти готов таратор. Хем е вкусно, хем е лесно и много освежаващо. Опитайте и Вие!
Изпратено на 12/21/2004 от Донка.
Ако проблема е единствено в консервантите,то бихме могли сами да приготвяме майонеза(а това е толкова лесно)200мл. олио,1 яйце,сол,1с.л. лимонов сок. Да не бъдем максималисти-след "прегрешаване" с храната бихме могли да потренираме на следващия дем повече:)
Изпратено на 8/25/2004 от joro.
maionezata niama nishto obshto s rastitelnite maznini ( himia i konservanti) da, rastitelnite maznini sa polezni ,no da gi priemash direktno ot iztochnika napr. 1. zehtin ( ne olio,to e vredno) 2.maslini (no ne zeleni ) 3.iadki i taka na tatak i molia Vi ne barkaite vrednata hrana s kalorichnata..niama nishto losho v kaloriite,naprotiv kolkoto e po -kalorichna edna hrana tolkova poveche energia poluchavame ot neia i tilkova po malko kolichestvo nie neohodimo za da se nahranim.... kazvam Vi...MAIONEZATA E VREDNA MNOGO....



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25299)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш