В Кухнята

Миди в сос


Продукти:
3кг.миди с черупките
1 глава (60 г.) лук
½ чаена чаша (100 мл.) растително масло
1 бр. (50 г.) моркови
¼ глава (30 г.) целина
2 с.л.(20г.) брашно
2с.л. (40г.) доматено пюре
2-3 бр. (150 г.) червени домати
5 скилидки чесън
дафинов лист
магданоз
сол
Приготвяне: Мидите се попарват с вряща вода, за да се извадят по-лесно от черупките. Измиват се добре и се слагат да се варят няколко минути в подсолена вода заедно с дафиновия лист. В мазнината се задушават до омекване ситно нарязания лук, моркови, целина. Прибавят се брашното, доматеното пюре и нарязаните на дребно домати и чесън. Заливат се с 1 ч.ч. от мидения бульон и се варят на тих огън 10-15 минути. След това се претриват през гъста цедка. Получения сос се изсипва в тавичка и в него се пускат мидите. Пекат се на фурна около ½ час. Поднасят се топли, като се поръсват със ситно нарязан магданоз.
Изпратено на 7/6/2004 от Анонимен. Прочетено 4478 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29288)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26146)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25074)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25041)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22749)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш