В Кухнята

Миди по моряшки


24 едри миди
30г. масло
2 глави лук
1ч.ч. сухо бяло вино
1 с.л. брашно
магданоз
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне: Мидите се измиват добре и се слагат в тенджера с бучка масло, с нарязания на ситно лук и с виното. Варят се на силен огън, докато се отворят. Тенджерата се разтърсва няколко пъти по време на варенето. Щом мидите се отворят, тенджерата се снема от огъня. Отстраняват се черупките само от едната страна. Останалите с месото черупки се подреждат в подходящ съд. Течността от варенето се прецежда през гъста цедка и се слага отново на огъня. Брашното се размива с 1 с.л. разтопено масло и се прибавя постепенно към течността от варенето на миди. Оставя се да поври няколко минути, докато се сгъсти, поръсва се със сол и черен пипер. Със соса се заливат мидите. Преди сервиране се поръсват със ситно нарязания магданоз.
Изпратено на 6/29/2004 от Анонимен. Прочетено 4070 пъти.
Изпратено на 6/30/2004 от МАЙЯ.
МИДИ НИКОГА НЕ СЕ ПРАВЯТ С ЛУК, А С ЧЕСЪН! ИНАЧЕ КЛАСИЧЕСКАТА РЕЦЕПТА Е ТОЧНО ТАЗИ И СТАВАТ НЕВЕРОЯТНО ВКУСНИ!



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29293)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26150)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25083)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25045)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22756)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш