В Кухнята

Иде Великден пробвайте козунака на баба!

Продукти:

1кг брашно
6 яйца
300г захар
200г прясно мляко
200г масло
кората и сока на половин лимон
20г мая
щипка сол
стафиди и бадеми(по желание)

Начин на приготвяне:
Маята се разкисва в малко мляко с щипка сол и захар, разбърква се с малко брашно и се оставя на топло да втаса.
Брашното се пресява и се прави на венец.
Яйцата се разбиват и се прибавят към брашното
Прибавя се и половината от разтопеното масло.
Постепенно се прибавят млякото и захарта, втасалата мая, малко сол, кората и сока на половината лимон.
Тестото се замесва докато поеме всичкото брашно и след това се измесва като се прибави и останалото масло. Измесването продължава докато тестото стане гладко и започне да пуска мехурчета.
Измесеното тесто се завива и се оставя да втаса.
Когато се надигне добре, то е готово за поставяне в предварително намазани в масло форми.
При поставянето във формата може да се плете на плитка.
В него се поставят и стафидите.
Оставя се пак да втаса.
После тестото се намазва с разбит жълтък и поръсва със захар,може да се набоде с бадеми по желание!
Изпратено на 4/7/2005 от Анонимен. Прочетено 4568 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (28231)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (24684)

3. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (24152)

4. Пилешки дробчета с топено сирене (24036)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (21806)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш