В Кухнята

Рецепта за козунак !

ПРОДУКТИ:
500гр брашно
1 пакетче суха мая “Д-р Йоткер”
50гр захар
1 пакетче ванилена захар “Д-р Йоткер”
щипка сол
2 яйца, 1 белтък
250мл хладка сметана
1 жълтък
1 с.л. мляко


ПРИГОТВЯНЕ:
1. Пресейте в дълбок съд брашното и го смесете добре с маята. Добавете захарта, ванилената захар, солта, яйцата, белтъка и сметаната.
2. Разбийте всичко с миксер отначало на най-ниски обороти, а след това и най-високи обороти в продължение на около 5 минути, докато получите гладко тесто.
3. Покрийте тестото и го оставете на топло, докато видимо увеличи обема си. След това го поръсете с малко брашно и го омесете на поръсена с брашно повърхност. Разделете тестото на 3 части и от всяка част оформете руло с дължина около 40 cm. В намаслена тава оплетете рулата на плитка и притиснете силно краищата й.
4. Разбийте жълтъка с млякото и намажете козунака. Отново го оставете на топло да втаса, докато видимо увеличи обема си.
5. Изпечете козунака при около 180-200 °C в предварително загрята фурна. Необходимо време за изпичане: около 35 минути.
Изпратено на 4/15/2005 от Герганаgkostadinova at abv dot bg. Прочетено 5052 пъти.
Изпратено на 4/28/2005 от Хриси и Сиси.
Супер е.Хубава,точна и ясна.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26317)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25183)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш