Свинско с кисели краставички
Продукти:
500 г. обезкостена свинска плешка
1 буркан кисели краставички
100 г. глава целина
2 моркова
4-5 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. сушен маданоз ( 4 - 5 клонки пресен )
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер,сол на вкус
Начин на приготвяне:
1.Месото се нарязва на хапки. Запържва се в предварително загрятата мазнина. Първите 2-3 минути не се разбърква, а се пържи под капак. След това се разбърква и след 10 минути се изважда.
2.Целината се нарязва на кубчета. Морковите – на кръгчета. Запържват се за 1 минута в мазнината на месото. След това се връща месото и всичко се поръсва с брашно и червен пипер. Налива се гореща вода, така че да покрие зеленчуците. Посолява се и се оставя да къкри под капак около 30-40 минути.
Три минути след началото на задушаването на месото, се налива доматеното пюре, разтворено в топла вода. Добавят се нарязаните на малки ивички краставички. Подправя се с чубрица, магданоз и се налива малко гореща вода.