Закуската на Емили
Продукти:
1 пакет бутер тесто
200 - 300 г замразен спанак
200 г. извара
100 -150 г. сирене
100 -150 г. кашкавал
1 домат
1 скилидка чесън
2-3 с. л.олио,сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Скилидката чесън се запръжва в предварително загрятото олио. Щом порозовее се изважда и в същата мазнина се слага спанакът. Пържи се кратко, като постоянно се разбърква. Посолява се.
2. От бутер тестото се изрязват квадрати /със страна 20 см./ и се нареждат в намаслена тава. В средата с лъжица се оформя кратерче и се слага по една пълна супена лъжица от изварата. От горе се слага по една супена лъжица спанак. Леко се натискат. Слагат се тънки колелца домат. Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал
3. Пече се 15-20 минути в предварително сгорещена до фурна 200 - 220С