В Кухнята

За да ..........

Никога не оставяйте готово ястие в алуминиевия съд, в който сте го сготвили. Доматените ястия, зелето, рибата освобождават много метали, затова за тях изобщо не използвайте алуминиеви съдове.
За да освежите листата на увехнал зеленчук, натопете ги най-напред в хладка, а след това в студена вода. Ако ги киснете само в студена вода ще се разруши витамин С.
В плодовата салата сипете съвсем малко минерална вода. Така ябълките, прасковите, кайсиите или бананите няма да потъмнеят.
Нарязания лук по-дълго запазва свежеста си, ако се посоли добре.
Свежестта на хряна бързо се възстановява, ако коренът се държи 2-3 часа, потопен във вода.
Краставиците се запазват по-дълго, като се поставят в емайлирана тенджера и се държат в долната част на хладилника, без да се покриват или се потапят надолу с опашката в подходящ съд с вода, която се сменя всеки ден.
Естествения цвят на гъбите се запазва, ако се потопят в леко подсолена вода, в която е добавен оцет или лимонена киселина.
Лимони и портокали, засъхнали при дълго съхранение, се освежават, като се потопят за няколко секунди във вряща вода и след това се обвият с кърпа. Откриват се, след като са напълно изстинали.
Изпратено на 6/28/1999 от reny13 at hotmail dot comreny13 at hotmail dot com. Прочетено 1495 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29460)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26323)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25301)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25188)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22930)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш