В Кухнята

Кафето ще .....

Кафето ще придобие по-приятен аромат, ако към току - що смляното кафе прибавите щипка сол или захар, преди да го поставите в кафеварката или на котлона.
С малко повече въображение можете да използвате всякакви остатъци от кухнята. Нарежете кашкавала на еднакви парченца, които ползвайте за сос винегрет за всякакъв вид салати.
Неприятна миризма при приготвяне на риба скумрия можете да заличите, като я покриете с резенчета лимон и лимонов сок и я оставите да престои в хладилника 24 часа.
Смесването на различни храни в хладилника може да причини неприятна миризма.Можете да я отстраните, като поставите парче каменни въглища. Същия ефект ще има, ако оставите отворено шише със сода.
За да не изкипи млякото което варите, намажете с малко масло или маргарин края на тенджерата.
Овлажнената захар може да върнете в старото й положение, като я поставите за 1-2 минути във фурната.
Ако ви трябва пудра захар и нямате под ръка, пригответе си сами с помощта на миксер или хаванче.
За да запазите брашното от влага, поставете в него един дафинов лист.
Затопления с вряла вода нож ще ви помогне да нарежете и горещия хляб на тънки резени.
Млякото няма да оставя следи на дъното на съда, в който го варите, ако предварително го изплакнете със студена вода.

Изпратено на 6/21/1999 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 1799 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29460)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26323)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25301)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25188)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22930)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш