В Кухнята

Плотът създава удобство

Плотът обединява пространствата в жилището, кът за готвене, за хранене и за отдих.
Най-разпространеното решение е поставянето на плот между кухнята и столовата. Обикновено той се изгражда на две височини: към столовата на 110см от пода, с високи столчета пред него и към кухнята на 85 см от пода, както стандартните кухненски шкафчета. Вътрешните боксове и маломерните кухни трябва да са добре осветени, в тях да навлизат повече въздух и топлина. П-образният кът за готвене е по-удобен и функционален.
Поставянето на плот в дневната има и предимства и недостатъци. От една страна, домакинята не се чувства изолирана, докато приготвя храната, тъй като тя може да участва активно в разговорите на семейството, да слуша музика и да гледа телевизия. Неудобството в този случай идва от това, че ако няма абсорбатор над печката, изпаренията и миризмите минават в дневната.
В такива случаи се препоръчват разнообразни технически средства за изолиране на кухненския кът, като плъзгащи се прозорци или вертикално спускащи се щори. В най-новите архитектурни решения плотът се комбинира с електрически плочи, с вградени фризери и мивки. Така приготвянето на храната се превръща в атракция за гостите и семейството.
Изпратено на 6/14/1999 от svetoslav at triada dot bgsvetoslav at triada dot bg. Прочетено 1590 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29460)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26324)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25301)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25188)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22930)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш