В Кухнята

Миенето на съдове си има чалъми

Само на пръв поглед миенето на съдове е елементарно домакинско задължение. Ако искате да свършите качествено това неприятно задължение, нужно е да знаете няколко неща:
-Съдовете трябва да се мият с гъба от изкуствени полипропиленови влакна. Точно такива са най-използваните от нас гъбички. Те имат прекрасни абразивни свойства, а в същото време не надират емайлираните и тефлонови повърхности. Измиват се много добре и не развъждат микроорганизми в себе си. Специалните четки с дълги дръжки са нужни на всяка домакиня. Те вършат добра работа при миене на буркани, соковарки,месомелачки и всякакви съдове с тясно гърло и релефни повърхности.
-Да се подсушават съдовете не е задължително, освен ако не става дума за сервиране на специална празнична трапеза. Лекарите даже съветват да не ги трием,защото по тях полепват влакънца от тъканта, които след това попадат в стомаха и даже в дихателните пътища. Най-добре е да сушите съдовете на специални етажерки, където обикновено се съхраняват до следващото ядене. Но понякога при сушенето по стените остават следи от капки вода. Те се забелязват най-вече по стените на стъклените чаши.За да избегнете това, прибавете към водата за изплакване няколко капки шампоан.
-Измитите с гореща вода чаши не поставяйте една в друга. Когато те изстинат, въздухът ще се вакуумира и ще ви е невъзможно да ги разделите. В такъв случай е необходимо да налеете в най-горната чаша студена вода,а най-ниската да потопите в гореща. Въздухът вътре ще се разшири и чашите ще се разделят.
Изпратено на 8/23/1999 от galina71 at hotmail dot comgalina71 at hotmail dot com. Прочетено 1823 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29460)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26320)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25300)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25188)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22930)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш