В Кухнята

Креолската кухня

В повечето креолски ястия се слага ориз - в десертите също. Готви се на пара или на водна баня.
Джамбалайла е основното креолско ястие. Лукът и пиперките се задушават в бульон и масло. Прибавят се кубчета печено пилешко месо и пушено филе. Накрая се прибавя доматен сос и кимион. Оризът се вари с настърган лук. Слага се цветната смес. Ястието се запича на фурната. Джамбалайла се прави и от скариди и миди. Подправя се с настъргана целина и риган. Ястието е леко сочно и много вкусно.
Червения ориз е запазена марка на този вид кухня. Пасират се лук, чесън и глава целина. Задушават се с ориз и пушени гърди в малко олио и вода. Накрая се слагат пасирани зърна от червен боб и табаско.
Оризът присъства и в десерта ябълки с мед. Зърната първо се сваряват. Във водата се пускат стафиди, 5с.л. мед, канела, джинджифил и малко масло. Издълбаните с лъжичка ябълки се пълнят с плънката. Пекат се на фурна, поръсени със смлени лешници.
Изпратено на 10/11/1999 от nataly at triada dot bgnataly at triada dot bg. Прочетено 1932 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25298)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш