В Кухнята

Сладкиши по чешки

Братиславски кифлички
Продукти: 220 г. Брашно, 80 г масло, 1 лъжица захар, щипка сол, половин пакетче бакпулвер, 125 гр прясно мляко. За плънката: 150 г смлени орехи, 50 г мед, 40 г настъргани бисквити, 1 лъжица прясно мляко. Едно яйце за намазване.
Приготовление: Брашното се смесва с бакпулвера, прибавя се захарта, прясното мляко, маслото и солта. Омесва се гладко тесто, разделя се на три части и всяка се разточва на кора, дебела 3 мм. Изрязват се триъгълници. Продуктите за плънката се смесват и от нея се слага по малко върху всеки триъгълник. Навиват се кифлички, намазват се с яйце и се пекат в предварително загрята фурна.
Изпратено на 10/7/1999 от nataly at triada dot bgnataly at triada dot bg. Прочетено 2102 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25298)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш