В Кухнята

Отново за сладката

За да не потъмнеят след обелването ябълките и крушите, дюлите, сливите и прасковите, те се поставят в съд с леко подкиселена или подсолена вода /1ч.л. лимонтозу или 10-20 гр сол на 1л /. В нея обаче не бива да остават повече от час. А за да не се разварят, някои плодове се слагат за 1-2 часа в бистра варна вода. Такива са сините сливи , ягодите, кайсиите, прасковите. Варният разтвор се приготвя, като 200г вар се размива в 5л вода, изчаква се варта да се утаи, бистрата вода се прелива внимателно в друг съд и в нея се поставят плодовете.
Дренките пък предварително се бланшират, като се слагат в цедка или марля и се попарват два пъти във вряща вода.След всяко топене те се изплакват добре на течаща студена вода.
След остъргване на кората на лимоните и портокалите, те се надупчват на няколко места с дебела игла. Лимоните се варят 15 мин., портокалите се изваряват 3 пъти по 2 мин., като след всяко варене се поливат обилно със студена вода.
Изпратено на 9/22/1999 от Galia at triada dot bgGalia at triada dot bg. Прочетено 1993 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25298)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш