В Кухнята

Сладостта на графинята

Продукти: 400г брашно, 200г масло или маргарин, 100г пудра захар, ванилия, настъргана кора на лимон, половин пакетче бакпулвер, 4 яйца, 1 лъжица прясно мляко. За плънката – ябълки, стафиди, канела. За отгоре – разбитите с 200 г захар белтъци от яйцата.
Приготовление: Омесва се тесто от брашното, маргаринa, пудрата захар, бакпuлвера, 4-те жълтъка, лимоновата кора, ванилията и млякото. Две трети от тестото се разточва и се слага в намазана с маргарин тавичка. Останалото се прави на топка и престоява в хладилника. Върху тестото в тавичката се слагат настърганите ябълки, разбъркани със стафидите и канелата, а отгоре белтъците със захарта. Тестото от хладилника се настъргва на едро ренде и се разпределя върху белтъците. Пече се до зачервяване.
Изпратено на 11/17/1999 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 3359 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25297)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш