В Кухнята

Петровско пиле

Необходими продукти:
1 цяло пиле
1/2 пакетче масло сол
Червен и черен пипер на вкус

По желание :
45 гр. бадеми
3 с.л сусам
3 с.л мед

 


Приготвяне:

Почистваме пилето, измиваме го и го подсушаваме. Намазваме го с маслото, овкусяваме на вкус като рзмазваме равномерно с ръка по пилето. Слагаме парченце масло и вътре в него. Поставяме го в тавичка и покриваме дъното с малко вода. Може и с бира. Загряваме фурната на 200 гр. и го печем около 35-40 мин. От време на време го заливаме с лъжичка от соса му.

Това е оригиналната рецепта!

Ето и допълнението на автора:
Малко преди да е вече готово го издърпваме и намазваме с меда, и поръсваме с натрошените ядки и сусама. Печем още около 10 мин.
Да ви е сладко!

Източник: bghelp.net

Изпратено на 6/23/2008 от Маги. Прочетено 3574 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29293)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26150)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25083)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25045)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22756)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш