Петровско пиле
Необходими продукти: 1 цяло пиле 1/2 пакетче масло сол Червен и черен пипер на вкус По желание : 45 гр. бадеми 3 с.л сусам 3 с.л мед | |
Приготвяне:
Почистваме пилето, измиваме го и го подсушаваме. Намазваме го с маслото, овкусяваме на вкус като рзмазваме равномерно с ръка по пилето. Слагаме парченце масло и вътре в него. Поставяме го в тавичка и покриваме дъното с малко вода. Може и с бира. Загряваме фурната на 200 гр. и го печем около 35-40 мин. От време на време го заливаме с лъжичка от соса му.
Това е оригиналната рецепта!
Ето и допълнението на автора:
Малко преди да е вече готово го издърпваме и намазваме с меда, и поръсваме с натрошените ядки и сусама. Печем още около 10 мин.
Да ви е сладко!
Източник: bghelp.net