В Кухнята

Пържени тиквички с доматен сос

Продукти:
3 пържени тиквички
5- 6 стъргани домата
1 стърган морков
1/2 глава зрял лук
1 скилидка чесън
1ч.л. сол
300мл олио
100г пресято брашно
1/4 връзка пресен копър

Приготвяне:
Тиквичките се измиват, почистват се в двата края и се нарязват на колелца с дебелина половин сантиметър. Колелцата се посоляват добре и се потапят в брашно от двете страни. Пържат се до златисто от двете страни в силно сгорещено олио. Готовите тиквички се изваждат добре отцедени от мазнината в дълбок съд. Отделно се приготвя доматения сос. В тиган се налива на дъното 100мл. Добавят се настърганите домати и морков. Лука се обелва и нарязва на ситно след което се слага при доматите. Скилидката чесън както е обелена се добавя цяла. Соса се подправя с щипка сол и щипка захар. Вари се на слаб огън до сгъстяване. Накрая се добавя копъра нарязан на ситно. Със сварения сос се поливат пържените тиквички. Гозбата се консумира изстинала.

Източник: news.vrazki.com

Изпратено на 8/7/2008 от . Прочетено 3049 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш