В Кухнята

Заклахме агнето, какво да го правим?

· Ако го печем в пещ
Около два часа преди приготвянето на агнето запалваме пищта. Постепенно слагаме все по-дебели дърва, за да стане хубава жар. Когато пещта е готова, част от жарта изгребваме, останалата разстиламе около стените й. Поставяме тавата с агнето и зазиждаме вратичката с мазилка от кал и вода. Печем 4 часа.

· В земята
Изкопаваме трап (на безопасно място) с размер метър на метър, дълбок 70 см. Облицоваме го с плоски камъчета или тухли. Около 2 часа преди да сложим агнето, запалваме огъня. Слагаме дърва, докато трапът се напълни с хубава жар. За дръжките на тавата връзваме два двуметрови тела, с помощта на които да спуснем тавата в трапа, след като изгребем жарта. След като завием тавата с фолио, похлупваме я с капак, за да не се пробие фолиото, когато я покриваме с жарта. Засипваме с пръст изкопания трап. Печем 4 часа. След това внимателно разравяме, за да не попаднат пръст и жар в тавата.
Изпратено на 5/5/2000 от Shoumen at info dot bgShoumen at info dot bg. Прочетено 1793 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26317)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25183)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш