Заклахме агнето, какво да го правим?
· Ако го печем в пещ
Около два часа преди приготвянето на агнето запалваме пищта. Постепенно слагаме все по-дебели дърва, за да стане хубава жар. Когато пещта е готова, част от жарта изгребваме, останалата разстиламе около стените й. Поставяме тавата с агнето и зазиждаме вратичката с мазилка от кал и вода. Печем 4 часа.
· В земята
Изкопаваме трап (на безопасно място) с размер метър на метър, дълбок 70 см. Облицоваме го с плоски камъчета или тухли. Около 2 часа преди да сложим агнето, запалваме огъня. Слагаме дърва, докато трапът се напълни с хубава жар. За дръжките на тавата връзваме два двуметрови тела, с помощта на които да спуснем тавата в трапа, след като изгребем жарта. След като завием тавата с фолио, похлупваме я с капак, за да не се пробие фолиото, когато я покриваме с жарта. Засипваме с пръст изкопания трап. Печем 4 часа. След това внимателно разравяме, за да не попаднат пръст и жар в тавата.