В Кухнята

"Чаени" ("мраморни") яйца по китайски

Продукти
8 яйца, 1 с. л. сол, 2 с. л. соев сос, 3 с. л. листа от черен чай, 1 карамфилче или няколко зърна анасон
Време за приготвяне: поне 2 часа; 4 порции
Предварителна подготовка
Измивате добре яйцата. Слагате ги в тенджера със студена вода, достатъчна да ги покрие. След като водата кипне, варите яйцата на слаб огън 10-15 мин. Измивате ги със студена вода. Начуквате с лъжица черупките им отвън, но без да ги белите.
Готвене
1. Сипвате в тенджерата нова студена вода и след като кипне, добавяте яйцата и всички подправки. Оставяте яйцата да къкрят поне 1 час, като от време на време проверявате дали водата е достатъчна, за да ги покрие.
2. Спирате огъня и оставяте яйцата във водата най-малко 30 мин, а още по-добре няколко часа до момента на сервирането им.
Изваждате яйцата от водата, отцеждате ги добре и обелвате черупките. Чаят, проникнал през черупките, е оставил красиви "мраморни нишки" по външната страна на яйцата. Разрязвате яйцата на две или на четири.
Един китайски специалитет, който особено радва очите.
Изпратено на 4/28/2000 от Shoumen at info dot bgShoumen at info dot bg. Прочетено 2018 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш