Как да разнообразим меню с яйца?
Яйца с аншоа
Продукти
6 яйца, 12 филета от консервирана аншоа, 60 г масло, 3 с. л. несладка сметана, сок от 1 лимон, няколко стръкчета магданоз, 1 ч. л. сол, прясно смлян чер пипер
Време за приготвяне: 20 мин; 6 порции
Предварителна подготовка и готвене
Сварявате яйцата в подсолена кипяща вода 10 мин. Изплаквате ги добре със студена вода и ги обелвате. Нарязвате ги на половинки по дължината и изваждате внимателно жълтъците с лъжичка. Пускате фурната да се загрее на средно силен огън. Разбивате жълтъците с миксер заедно с аншоата, магданоза, черния пипер, половината масло и лимоновия сок, докато се получи гладка хомогенна маса. Слагате половинките яйца в тавичка, пълня ги с разбитите жълтъци и аншоа, наръсвате ги отгоре с останалото масло и сметаната и ги запичате във фурната 5 мин. Сервирате ги веднага.