В Кухнята

Как да разнообразим меню с яйца?

Яйца с аншоа
Продукти
6 яйца, 12 филета от консервирана аншоа, 60 г масло, 3 с. л. несладка сметана, сок от 1 лимон, няколко стръкчета магданоз, 1 ч. л. сол, прясно смлян чер пипер
Време за приготвяне: 20 мин; 6 порции
Предварителна подготовка и готвене
Сварявате яйцата в подсолена кипяща вода 10 мин. Изплаквате ги добре със студена вода и ги обелвате. Нарязвате ги на половинки по дължината и изваждате внимателно жълтъците с лъжичка. Пускате фурната да се загрее на средно силен огън. Разбивате жълтъците с миксер заедно с аншоата, магданоза, черния пипер, половината масло и лимоновия сок, докато се получи гладка хомогенна маса. Слагате половинките яйца в тавичка, пълня ги с разбитите жълтъци и аншоа, наръсвате ги отгоре с останалото масло и сметаната и ги запичате във фурната 5 мин. Сервирате ги веднага.
Изпратено на 4/27/2000 от Shoumen at info dot bgShoumen at info dot bg. Прочетено 1875 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш