В Кухнята

Яйцата

Еврейски "печени" яйца
Продукти
12 яйца, люспите на поне 2 кг стар лук, вода и при консумацията сол и чер пипер
Време за приготвяне: поне 5 часа; 6 порции
Готвене
Изваждате яйцата от хладилника поне един час преди да ги варите, за да са на стайна температура. Слагате ги да врат на средно силен огън заедно с люспите от лука и вода, колкото да ги покрие. Две-три минути след като кипне водата, намалявате силата на огъня до минимум и оставяте яйцата да къкрят в покрита тенджера на слаб огън няколко часа. Черупките им се оцветяват в тъмнокафяво. Преди консумация ги измивате. Нарязвате ги на четири и ги посипвате със сол и прясно смлян чер пипер. Ще видите, че яйцата са придобили съвсем особен, изключително приятен вкус. Жълтъкът става като мозък, а белтъкът е леко жилав. Религиозните евреи приготвят така наречените съботни яйца в нощта преди събота, като ги оставят да къкрят на слаб огън в покрита тенджера във фурната цяла нощ. За съботния ден, когато не се работи, яйцата трябва да са готови. В някои варианти в съда за готвене на яйцата се добавят малко олио и кафе.
Изпратено на 4/26/2000 от Shoumen at info dot bgShoumen at info dot bg. Прочетено 3576 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш