Доматена супа без варене
Настъргват се няколко едри, добре узрели домата. Намачкват се добре с вилица и се добавят сол, оцет, олио, чесън и копър според вкуса. Настъргва се една чушка, 1/2 краставица и 1/2 малка неузряла тиквичка. Всичко се разбърква, добавят се 1,5 ч.ч бяло вино с щипка захар, 2-3 суп. Лъж. Вода, ситно нарязан магданоз и листа от целина.
Изпратено на 5/17/2000 от Shoumen at info dot bgShoumen at info dot bg. Прочетено 2309 пъти.
Изпратено на от .
Домат с оцет нещо не върви.
Добавете намачкано с вилица сирене.
Изпратено на от .
Да, тази студена супа е много хубажа и испанците й казват ГАСПАЧО. Искам само да добавя, че супата става по-лесно възприемлива от стомаха, ако обелите доматите и краставиците и след това ги пасирате с миксер заедно с всички останали продукти. Тъй като тази супа се консумира в горещите дни, бих ви препоръчала да прибавите и няколко бучки лед преди да си я хапнете...