В Кухнята

Картофи с шунка на фурна

Продукти:
600г картофи
300г шунка
125г пакетче краве масло
1ч.ч. прясно мляко
2 яйца
50г настърган кашкавал
1ч.л. сол

Приготвяне:
Картофите се обелват и слагат за варене в подсолена вода. След около 40 минути са готови се оттеглят от котлона за пюриране. Отцеждат се от водата, намачкват се с дупчеста лъжица. Добавя се 1ч.ч. прясно мляко, 2 яйца и 1/2ч.ч. топла вода. Всичко се разбива много добре на пюре. Накрая се наръсва настъргания кашквал. Намазва се дъното и околния ръб на тавичка за печене с краве масло. Подрежда се половината от шунката, нарязана на парчета. Отгоре се разпределя половината от пюрето. Върху него се слагат другите парчета шунка. Най отгоре се завършва с пюре. Правят се леки шарки с вилица. Слагат се тук там парчета краве масло. Ястието се слага за печене на 200 градуса около 40 минути. Поднася се изстинало като се режат квадратни парчета. Върху всяко едно се забожда клонка магданоз.

Източник: babapena.com

Изпратено на 12/8/2008 от Анонимен. Прочетено 3080 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш