Мариновано свинско месо с гъбен сос
Продукти за 6 порции:
1,5 кг. свински пържоли
500 гр. печурки
1 чаша бяло вино
2 скилидки чесън
горчица
4-5 с.л брашно
350 мл бульон от гъби
1 връзка магданоз
1 щипка мащерка, сол, червен пипер, черен пипер, олио.
Приготвяне:
Първо се приготвя маринатата за свинското месо. Обелва се чесъна и се пасира с 1 малка чаша олио. Добавяме към тази смес 1 с.л. горчица, 100 мл бяло вино, по една ч.л. сол, черен и червен пипер, накрая добавяме на ситно нарязания магданоз.
Поставяме пържолите в дълбока купа и заливаме с тази марината. Оставяме да се мариноват за около 3 часа.
След това изсипваме пържолите заедно с маринатата в тава и печем при 180 гр. около 1 час.
За гъбения сос измиваме гъбите и ги нарязваме на ивици. В тиган загряваме 5-6 с.л. олио и запържваме гъбите за около 5 мин. След това ги изваждаме и оставяме настрана. В същата мазнина, може да се добави още малко олио, запържваме брашното и добавяме гъбения бульон. Задушаваме за 5 мин. Връщаме гъбите обратно към соса, овкусяваме със сол и пипер, накрая поръсваме с мащерка.
Сервира се по една пържола, обилно полята с гъбен сос и една топка картофено пюре.
Източник: malkitaini.com