В Кухнята

Мариновано свинско месо с гъбен сос

Продукти за 6 порции:
1,5 кг. свински пържоли
500 гр. печурки
1 чаша бяло вино
2 скилидки чесън
горчица
4-5 с.л брашно
350 мл бульон от гъби
1 връзка магданоз
1 щипка мащерка, сол, червен пипер, черен пипер, олио.

Приготвяне:
Първо се приготвя маринатата за свинското месо. Обелва се чесъна и се пасира с 1 малка чаша олио. Добавяме към тази смес 1 с.л. горчица, 100 мл бяло вино, по една ч.л. сол, черен и червен пипер, накрая добавяме на ситно нарязания магданоз.
Поставяме пържолите в дълбока купа и заливаме с тази марината. Оставяме да се мариноват за около 3 часа.
След това изсипваме пържолите заедно с маринатата в тава и печем при 180 гр. около 1 час.
За гъбения сос измиваме гъбите и ги нарязваме на ивици. В тиган загряваме 5-6 с.л. олио и запържваме гъбите за около 5 мин. След това ги изваждаме и оставяме настрана. В същата мазнина, може да се добави още малко олио, запържваме брашното и добавяме гъбения бульон. Задушаваме за 5 мин. Връщаме гъбите обратно към соса, овкусяваме със сол и пипер, накрая поръсваме с мащерка.
Сервира се по една пържола, обилно полята с гъбен сос и една топка картофено пюре.

Източник: malkitaini.com

Изпратено на 11/10/2008 от Анонимен. Прочетено 10192 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш