В Кухнята

Шоколадова торта

Продукти за блата:
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2ч.л. сол
1/2ч.ч. какао на прах
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 1/2ч.ч. захар
3/4ч.ч. краве масло
4 яйца

Продукти за крема:
1/2 ч.ч. какао на прах
1 шоколад разтопен
7 лъжици вода
1 пакет краве масло
1 1/2 ч.ч. пудра захар

За сироп:
200мл вода
3 с.л. захар
1 ванилия
1 с.л. ликьор

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и маслото до побеляване. Внимателно се добавят бакпулвера, содата и солта и указаното количество какао. Разбърква се добре с дървена шпатула. Брашното се слага лъжица по лъжица като се внимава да не стане на валци. Редува се брашно , мляко и така до изчерпване. Тестото се пече в тортена кръгла форма с диаметър 26 см, предварително намазана с краве масло и в загрята фурна до 180 градуса. Първоначално се пече блата само отдолу, след като се надигне достатъчно се включва да се изпече и отгоре. След 30-40 минути се проверява с клечица дали е опечен добре. След изпичане се изважда и внимателно се срязва с конец на два кръга. Приготвя се сироп като се завари вода заедно със захарта, ванилията и ликьора. След като заври и захарта се разтопила добре, сиропа е готов. Долния кръг се сиропира със захарен сироп. Шоколадовия крем се прави по следния начин: разтопява се шоколад в подходящ съд и на водна баня. Отделно се разбива кравето масло с пудра захар и какаото на прах. След готовност се прибавя към разтопения шоколад. Добавят се и 7- те супени лъжици вода и се бърка н а водна баня докато леко се сгъсти. Двата тортени кръга се слепват помежду си с крем. С крема се намазва тортата и отгоре. Оставя се в хладилника или навън на студено да престои 24h. Сервира се на следващия ден.

Източник: babapena.com

Изпратено на 1/10/2009 от Анонимен. Прочетено 3720 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29303)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26158)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25092)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25051)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22762)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш