В Кухнята

Топла салата с кафяв ориз и пиле

Продукти:
1ч.ч. кафяв ориз
400г обезкостено пилешко месо
1 морков
1 средноголяма глава целина
1 зелена чушка
200г заквасена сметана
50мл зехтин
2ч.л. сол
1ч.л. мед
1/2ч.л. бял пипер

Приготвяне:
Пилешкото месо се измива с вода, нарязва се на кубчета. Взема се съд за варене, където се слага месото, налива се вода, поръсва се сол, след което тенджерата се поставя на загрят котлон. Ориза се изсипва в купичка с вода. Около 30 минути са необходими да кисне ориза във водата. След като кипне месото и се обере кървавата пяна изплувала на повърхността, се оставя да поври още 20- 30 минути. Ориза се отцежда добре, след което се слага за варене в отделен съд с подсолена вода. Варенето на ориза продължава 30 минути. Внимава се да не се изпари водата и да загори. Моркова и целината се обелват, след което се нарязват на кубчета с къдраво ножче. Така се добавят към врящия ориз. След като набъбнат зрънцата ориз, съда се оттегля. Тенджерата със свареното месо също се оттегля. В дълбока салатна купа се изсипва сварения ориз със зеленчуци и пилешкото месо. Зелената чушка се измива, почиства от семенника, нарязва се на колелца и така се добавя в купата с продуктите. Сметаната заедно със зехтина се смесва в купичка и се разбива с пасатор. Добавя се 1ч.л. сол и щипка бял пипер. Отново се разбива, след което се полива салатата. Оставя се за 30 минути да се овкуси, след което се поставя в средата на масата. Всеки си сервира в собствена чиния.

Източник: babapena.com

Изпратено на 2/13/2009 от Анонимен. Прочетено 3594 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш