Паста със сьомга (Tagliatelle al salmone)
Още една страхотна рецепта за приготвяне на паста, която открих в Интернет, изпробвах и предлагам и на вас :)
Необходими продукти:
- 300 г талиателе или друга паста на ленти (може и със спагети)
- 300 г сметана за готвене
- 300 г сьомга (или 1 котлет)
- сока от 1/2 лайм или лимон
- 1-2 с.л. сирене Крема (или Philadelphia, или от топените сиренца 1-2)
- 2 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява в солена вода според указанието на опаковката.
Сьомгата се почиства (ако е котлет) и се нарязва на кубчета.
Запържва се в силно сгорещеният зехтин. Изважда се и в същата мазнина се излива сметаната. Намалява се котлона и се оставя да поври около 3-5 минути. Слага се сиренето, разбърква се да посгъсти соса, връща се сьомгата в него. Слага се счуканият чесън, лимоновия сок, сол и пипер. Пастата се добавя към соса, оставя се около минута да поеме и се сервира.
Добър апетит! :)
Източник: receptite.com