В Кухнята

Пълнени камби с яйца

Продукти за 4 порции:
4 големи червени къдрави камби
300г пресен грах
4 яйца
100г настърган кашкавал
сок от 1 лимон
1ч.л. сол
1/4 връзка копър
100мл зехтин
щипка бял пипер

Приготвяне:
Камбите се измиват, изтърбушват се и се почистват от семките. Яйцата се сваряват. Граха се измива и се слага за варене. Около 20 минути са достатъчни да поври след като кипне водата. Лимона се измива, срязва се на две половини. От всяка половина се изцежда сок. Готовия грах се отцежда добре от водата през гевгир, след което се изсипва в пластмасова купа. Добавя се сока от половината лимон, 3с.л. зехтин, 1/2ч.л. сол и копъра нарязан на ситно. Разбърква се добре и се отделя настрани. Сварените яйца се обелват, настъргват се на ренде над друга купа. Към яйчените стърготини се добавя 1/2ч.л. сол, настъргания кашкавал, останалия зехтин, сока от другата половина лимон и щипка бял пипер. Яйчената смес се разбърква и внимателно се разпределя в 4- те камби. В чиния се поднася по 1 пълнена камба и 3с.л. грах отстрани до камбата.

Източник: babapena.com

Изпратено на 9/2/2009 от Анонимен. Прочетено 2926 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш