Пълнени камби с яйца
Продукти за 4 порции:
4 големи червени къдрави камби
300г пресен грах
4 яйца
100г настърган кашкавал
сок от 1 лимон
1ч.л. сол
1/4 връзка копър
100мл зехтин
щипка бял пипер
Приготвяне:
Камбите се измиват, изтърбушват се и се почистват от семките. Яйцата се сваряват. Граха се измива и се слага за варене. Около 20 минути са достатъчни да поври след като кипне водата. Лимона се измива, срязва се на две половини. От всяка половина се изцежда сок. Готовия грах се отцежда добре от водата през гевгир, след което се изсипва в пластмасова купа. Добавя се сока от половината лимон, 3с.л. зехтин, 1/2ч.л. сол и копъра нарязан на ситно. Разбърква се добре и се отделя настрани. Сварените яйца се обелват, настъргват се на ренде над друга купа. Към яйчените стърготини се добавя 1/2ч.л. сол, настъргания кашкавал, останалия зехтин, сока от другата половина лимон и щипка бял пипер. Яйчената смес се разбърква и внимателно се разпределя в 4- те камби. В чиния се поднася по 1 пълнена камба и 3с.л. грах отстрани до камбата.
Източник: babapena.com