Яйца с доматен сос
Продукти:
200 мл прясно мляко
6 яйца
4 филии бял хляб
4 домата
1 ч.л. босилек
щипка сол
Приготвяне:
Две яйца се чукват едно по едно над пластмасов съд. Количеството прясно мляко се налива към яйцата. Взема се бъркалка и сместа се разбива до получаване на еднородна смес. Филийте бял хляб се потапят в млечно - яйчената смес, след което се пържат в силно сгорещено олио. Изпържват се до златисто и от двете страни. Останалите 4 яйца се забулват 1 по 1 във вряща подсолена вода. Изваждат се внимателно с решетеста лъжица. Върху всяка филийка се слага по едно забулено яйце, след което се подрежадт по една в индивидуални чинии. Доматите се обелват и се настъргват на едро на ренде. Получения сос се овкусява със сол. Филийките и яйцата се поливат с доматения сос. Върху всяка порция се наръсва изсушен босилек.
Източник: babapena.com