В Кухнята

Яйца с доматен сос

Продукти:
200 мл прясно мляко
6 яйца
4 филии бял хляб
4 домата
1 ч.л. босилек
щипка сол

Приготвяне:
Две яйца се чукват едно по едно над пластмасов съд. Количеството прясно мляко се налива към яйцата. Взема се бъркалка и сместа се разбива до получаване на еднородна смес. Филийте бял хляб се потапят в млечно - яйчената смес, след което се пържат в силно сгорещено олио. Изпържват се до златисто и от двете страни. Останалите 4 яйца се забулват 1 по 1 във вряща подсолена вода. Изваждат се внимателно с решетеста лъжица. Върху всяка филийка се слага по едно забулено яйце, след което се подрежадт по една в индивидуални чинии. Доматите се обелват и се настъргват на едро на ренде. Получения сос се овкусява със сол. Филийките и яйцата се поливат с доматения сос. Върху всяка порция се наръсва изсушен босилек.

Източник: babapena.com

Изпратено на 10/6/2009 от Анонимен. Прочетено 2410 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29303)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26157)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25092)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25050)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22762)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш