В Кухнята

Сладко от дюли

Продукти

3 кг дюли
1,5 кг захар
1 1/2 ч.л. лимонтозу
2 с.л. коняк
2 листа индрише 

Приготвяне:

Дюлите се измиват, обелват, почистват се от семенниците и се нарязват на кубчета с къдраво ножче. В дълбока тава се слагат дюлените кубчета. Поръсва се 1.5 кг захар, налива се 500 мл вода и се слага на котлон. Като заври водата, започва да се бърка с решетеста лъжица. Котлонът се намаля на степен 2. Обира се пяната отгоре, която се отделя. Поливат се 2 с.л. коняк или уиски /ракия/, за да се запази цвета на сладкото. Когато сгъсти сиропа, се добавя лимонтозу и листата индрише. Разбърква се отново добре и се оттегля от котлона. Конфитюрът се зарежда в сухи бурканчета. Затварят се с капачки на винт. Обръщат се с капачките надолу и се оставят за 24 часа навън да изстинат и да се вакумират.

Източник: babapena.com

Изпратено на 10/22/2009 от Анонимен. Прочетено 2406 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25183)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш