В Кухнята

Постна чорба с грах, целина и броколи

Продукти:
20 0г грах
1 глава целина
1 морков
1- 2 с.л. доматен сос от консерва
200 г броколи
1 глава лилав лук
1 ч.л. сол
1 ч.л. листа суха целина

Приготвяне:
Грахът се изсипва в гевгир и се измива на течаща вода. Отцежда се от водата и се изсипва в тенджера за супа. Главата целина и морков се обелват, измиват и нарязват на кубченца. Главата лилав лук се обелва, измива и нарязва на ситно. Готовите зеленчуци се пускат последователно в тенджерата. Налива се 700 мл вода, похлупва се и съдът се поставя на включен котлон. Като заври водата се отхлупва и се добавят доматите и 1 ч.л. сол. Разбърква се и отново се похлупва. Броколите се измиват и накъсват на малки розички. Добавят се в супата и котлонът се превключва на степен 2. Чорбата се вари така 50 минути, след което се изключва. Поръсва се суха, стрита на прах целина. Сервира се топла, като се гребва черпак от зеленчуците и бульона. Консумира се с препечени на тостер филийки

Източник: babapena.com

Изпратено на 11/12/2009 от Анонимен. Прочетено 2902 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26317)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25183)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш