Постна чорба с грах, целина и броколи
Продукти:
20 0г грах
1 глава целина
1 морков
1- 2 с.л. доматен сос от консерва
200 г броколи
1 глава лилав лук
1 ч.л. сол
1 ч.л. листа суха целина
Приготвяне:
Грахът се изсипва в гевгир и се измива на течаща вода. Отцежда се от водата и се изсипва в тенджера за супа. Главата целина и морков се обелват, измиват и нарязват на кубченца. Главата лилав лук се обелва, измива и нарязва на ситно. Готовите зеленчуци се пускат последователно в тенджерата. Налива се 700 мл вода, похлупва се и съдът се поставя на включен котлон. Като заври водата се отхлупва и се добавят доматите и 1 ч.л. сол. Разбърква се и отново се похлупва. Броколите се измиват и накъсват на малки розички. Добавят се в супата и котлонът се превключва на степен 2. Чорбата се вари така 50 минути, след което се изключва. Поръсва се суха, стрита на прах целина. Сервира се топла, като се гребва черпак от зеленчуците и бульона. Консумира се с препечени на тостер филийки
Източник: babapena.com