В Кухнята

Рататуй (Ratatoutille)

Продукти:

2 патладжани
2 тиквички
1 голяма глава кромид лук
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
150 г зелен фасул
400 г консервирани домати
2 скилидки чесън
сол на вкус 

Приготвяне:

• Тиквичките и патладжаните се нарязват на кубчета или филийки и се посоляват.
• Оставят се да се отцедят за 20 минути.
• Лукът се нарязва на ситно, а морковите на жулиени.
• Запържват се в малко олио или зехтин до златист цвят.
• Прибавят се нарязаните чушки, зеленият фасул и сместа се задушава още 5-7 минути.
• Патладжаните и тиквичките се измиват и се подсушават и се прибавят към сместа.
• Оставя се на огъня 5 минути и се подправя със сол на вкус.
• Прибавят се наситненият чесън и консервираните домати.
• Сместа се готви непокрита още 10 минути до почти пълното изчезване на течността.

Източник: gotvetesmen.com
Снимка:    sxc.hu

Изпратено на 3/17/2011 от . Прочетено 2586 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш