В Кухнята

Тиквен мус

Не знам дали сте почитатели на класическите рецепти с тиква като тиква на фурна, варена тиква, тиквеник... аз лично не съм. Правя тиква на фурна веднъж годишно, колкото да се запази традицията и обикновенно не повтарям. 
Този тиквен мус обаче е нещо коренно различно. Лекият и пухкав тиквен крем е толкова вкусен, че в къщи изядохме целият мус за 1 ден и на следващия се наложи да го приготвям отново. Пробвайте и вие, няма да останете разочаровани :) 

За крема: 
1/2 тиква* 
3-4 супени лъжици домашен мед 
2 супени лъжици лукума** 
2 супени лъжици кокосово масло 
щипка кориандър 
малко хималайска сол 
няколко шепи суров орех 

Инструкции: 
1. Изрежете кората на тиквата и я нарежете на парчета. 
2. Варете около 30 мин или докато омекне. 
3. Оставете я да се охлади леко за около 10-15 минути. 
4. Сложете сварената тиква в блендера заедно с останалите съставки и пасирайте докато не се получи лека пухкава смес. 
5. Напълнете чашите или купичките до половина с крема, сложете орехите и изсипете остатъка от крема отгоре. 
6. Съхранявайте в хладилник. 

* 1/2 тиква в моя случай беше среден размер тиква, която тежеше около 2.4 кг. в пълен размер. 
** Лукумата е растителен подсладител, който има лек карамелов вкус. Ако нямате лукума, можете спокойно да я пропуснете, или да я замените с агаве , кленов сироп или стевия :) 

Приятен апетит! 

Източник: zdravosloven.com
Снимки:    faqs.org; bodybyjanalyne.com

Изпратено на 1/7/2011 от Анонимен. Прочетено 3774 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш