Щрудел с месо
Съставки
1 щипка червен пипер
100 милилитра вода
100 грама черни маслини
600 грама кайма
300 грама полутвърд кашкавал
150 грама стафиди
60 грама мед
2 супена лъжица галета
1 пакет точени кори
1 щипка сол
600 грама моркови
100 грама зелени маслини
400 грама настъргана тиква
300 грама пречистено масло
Начин на приготвяне:
Запържваме каймата без сол и подправки, да стане на дребни късчета. Слагаме морковите за гарнитурата в сгорещено масло, добавяме вода, мед, сол и много черен пипер и задушаваме, докато се изпари водата. Пресипваме каймата в купа и добавяме цели маслини, стафиди и едро настъргана тиква. Ако сместа е влажна, може да се добави галета. Може да се добави канела и черен пипер. Накрая слагаме дълги парчета твърд вид кашкавал.
Мажем кората с пречистено масло (разтопява се и се отстранява бялата пяна), върху нея слагаме втора. Изсипваме от плънката, навиваме на руло и загъваме краищата към средата. Печем щрудела 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднасяме със задушените моркови.
Източник: 24kitchen.bg