Виенски шницел
Съставки
3 бр. яйца
1 бр. лимон
0 сол и черен пипер
200 г бял хляб
200 г брашно
250 г масло
4 бр. телешки медальони
1. Смелете фино хляба и го сложете в чиния.
2. Разбийте яйцата.
3. Изберете хубаво и не мазно телешко месо. Всяко парче месо сложете между две парчета прозрачно фолио и го начукайте докато се изтъни. Поръсете го от двете страни със сол и черен пипер.
4. Овалвайте парчетата месо в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Изпържете ги в предварително разтопено и прецедено масло. Отцедете готовите шницели върху кухненска хартия.
5. Поръсете шницелите с лимонов сок.
Източник: 24kitchen.bg