В Кухнята

Вкусно ризото с морски дарове

 

Може да замените някой от морските дарове с друг или да добавите още някои към тези, правила няма.

Но едно е сигурно - на всяка цена трябва да спазим традицията ризотото с морски дарове да се консумира с много студено бяло вино!

Продукти :

200 г сварени скариди
100 г сварени рапани
100 г варени миди
6- 7 броя замразени рулца от раци
1 чаена чаша бял ориз
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 / 2 пакетче краве масло
сух риган
сол
черен пипер
2 супени лъжици соев сос
каперси
прясна мащерка
1 зеленчуков бульон
пресен лимон

Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и запържете лука .
След като лукът омекне, добавете ориза и го запържете, докато стане прозрачен. Изсипете 1 чаена чаша вода към него , сложете бульона, счукания чесън, ригана и оставете да къкри леко.

После добавяйте вода, колкото е необходимо, докато оризът стане готов напълно. Нарежете рулцата от раци на 3 части и ги сложете при ориза, докато се затоплят. Прибавете и останалите морски дарове.
Не ги дръжте на котлона повече от 1 минута, тъй като са предварително сварени и рискувате да станат твърди като гума от повече топлинна обработка.

Махнете ризотото от котлона, овкусете със соевия сос, черен пипер, ако има нужда още сол, прибавете и каперсите и прясната мащерка, както и прясно изцеден лимонов сок.

Сложете капак и оставете ризотото да поеме всички аромати за няколко минути, преди да сервирате . 

Източник: edna.bg

Изпратено на 7/6/2012 от Анонимен. Прочетено 3896 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29286)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26146)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25073)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25040)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22747)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш