В Кухнята

Скалички

Необходими продукти:
250 г чаени бисквити
100 г счукани орехи
125 г разтопено масло
пудра захар на вкус
3 супени лъжици какао
3 супени лъжици ром

За глазурата:
100 г натурален шоколад
кокосови стърготини

 


Начин на приготвяне: 

Натрошаваме бисквитите на много ситно. Най-лесно това става с помощта на кухненския робот. Смесваме ги с орехите, захарта (сложете на вкус), какаото, маслото и рома.

Разбъркваме много добре, докато се получи еднородна консистенция. След това със супена лъжица загребваме от сместа и с две ръце оформяме
конус.

При моделиране на скаличките е желателно да стискаме силно с ръце сместа, за да се получи стабилна форма. Ако сместа ви се стори прекалено течна или суха, и скаличките се разпадат при поставянето им в подноса, добавете съответно още бисквити или масло.

За глазурата разтопяваме шоколада на водна баня. Към него прибавяме няколко капки олио за повече блясък и обливаме всяка скаличка. Когато шоколадът започне да се стяга, поръсваме десертите обилно с кокосови стърготини. Съхраняваме скаличките в хладилник.

Източник:edna.bg

Изпратено на 4/23/2012 от Анонимен. Прочетено 3725 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25294)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25179)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22926)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш