В Кухнята

Мъфини за свети валентин

 

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме яйцата едно по едно. Смесваме брашното с бакпулвера и го пресяваме. Към маслената смес започваме да прибавяме млякото и брашното, като ги редуваме - малко от едното, малко т другото, така 3-4 пъти. Отделяме 1/3 от получената смес и я оцветяваме в червено (ако искате да постигнете по-наситен червен цвят може да прибавите малко кафява боя или какао). В останалата смес прибавяме какаото, шоколадовия чипс и за подсилване на цвета малко кафява сладкарска боя (по желание да се подсили цвета и контраста да е по-голям).

Взимаме тавичка с размер 8/8 см. може и малка кръгла тавичка, намазваме я с масло и поръсваме с брашно, изсипваме червената смес. Печем на 175 градуса за около 20 мин. Оставяме блата да изстине добре, след това с помоща на формичка си изрязвате 12 сърца. Слагате сърцата в камерата да стегнат за около 10-15 мин. Кафявата смес разпределяте в 12 форми за мъфини, в които предварително сте поставили хартиена кошничка за мъфини. Разпределяте добре кафявата смес, а в средата на всяка кошничка поставяте по едно вече охладено сърце като натискате добре, да се покрие сърцето или докато достигне дъното. Печете на 175 градуса за 20/30 мин. или до готовност. След изпичане ги заливаме с разтопения шоколад. Хубаво е предварително да си маркирате кошничката, къде поставяте сърцето, за да може при разрез да се получи желания ефект!

Необходими продукти:

бакпулвер 1 и 1/2 чаени лъжици
 
брашно 2 чаени чаши

ванилия 1 брой

захар 3/4 чаена чаша

какао 1 супена лъжица

краве масло 125 грама 

прясно мляко 1/2 чаена чаша 

 

сладкарска боя - червена 1 брой
 
шоколад за глазурата 100 грама

шоколадов чипс 100 грама яйца 2 броя



Успех в мъфиноправенето!

 

Източник: moiterecepti.bg

Изпратено на 2/14/2012 от Анонимен. Прочетено 2500 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2019 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (27824)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (24113)

3. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (23865)

4. Пилешки дробчета с топено сирене (23686)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (21539)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш