В Кухнята

Майстории



· За да траят по-дълго плодовете и зеленчуците, оставяйте ги в хартиен плик. Той ще попива влагата и ще предотврати развалянето на продуктите.
· Ако сте изпуснали малко повече олио в супата, вземете един лист маруля, потопете го и го извадете. Мазнината която е в повече, ще се полепи по него.
· За да не стават меки картофите, когато ги пържете, след като ги обелите и измиете, изсушете ги с кърпа и леко ги поръсете с брашно и сол.
· За да извадите лесно тапата от шише, трябва да натопите гърлото му в гореща вода.
· Когато перете дрехи с ципове, преди да ги намокрите, затваряйте циповете. По този начин те няма да се развалят и лесно ще се затварят и отварят.
· За да отстраните от приборите миризмата на риба или лук, трябва да се подържат над огъня, след което да се измият със студена вода и сапун.
· Ако трябва да добавите вода в яденето, тя трябва да е топла. В противен случай ще се загуби вкусът и ще се удължи времето за печене.
· Ако боята за обувки е изсъхнала, капнете 1-2 капки глицерин, оставете я да престои 1-2 дни и тя ще стане като нова.
Изпратено на 11/10/2000 от Анонимен. Прочетено 3026 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш