В Кухнята

Съвети за добрата домакиня


За да придадете по-привлекателен вид и добър вкус

- Нарежете на тънки филийки лук, след това го разделете на “пръстенчета” и го оваляйте в червен пипер, ситно нарязан копър и магданоз. Особено подходящи са за украса на салати, сандвичи или студени закуски.
- Варете картофите в плътно захлупена тенджера, на слаб огън, в малко вода или на пара.
- Подсушете нарязаните картофи или ги оваляйте в малко брашно преди пържене. Мазнината трябва да е добре загрята и да покрива картофите.
- За да има приятен аромат сладкишът, намажете формата с масло, в което сте сложили малко ванилия.
- Намажете сладкиша с масло веднага щом го извадите от фурната, а след това го поръсете с пудра захар.
- Костите от пушено месо може да използвате в ястия от зеле, боб и картофи.
- За да не се променя външният вид на ястието под налягане, го прехвърлете в емайлиран или огнеупорен съд.
- Преди да сложите свинското месо да се пече, потопете го за пет минути в кипяща вода. Така няма да се “свие” и става по-вкусно.
- Шницелите ще бъдат по-вкусни, ако ги приготвите по-рано и ги замразите.

Изпратено на 3/13/2001 от Анонимен. Прочетено 2718 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29302)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26156)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25090)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25049)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22761)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш