Съвети за добрата домакиня
За да придадете по-привлекателен вид и добър вкус
- Нарежете на тънки филийки лук, след това го разделете на “пръстенчета” и го оваляйте в червен пипер, ситно нарязан копър и магданоз. Особено подходящи са за украса на салати, сандвичи или студени закуски.
- Варете картофите в плътно захлупена тенджера, на слаб огън, в малко вода или на пара.
- Подсушете нарязаните картофи или ги оваляйте в малко брашно преди пържене. Мазнината трябва да е добре загрята и да покрива картофите.
- За да има приятен аромат сладкишът, намажете формата с масло, в което сте сложили малко ванилия.
- Намажете сладкиша с масло веднага щом го извадите от фурната, а след това го поръсете с пудра захар.
- Костите от пушено месо може да използвате в ястия от зеле, боб и картофи.
- За да не се променя външният вид на ястието под налягане, го прехвърлете в емайлиран или огнеупорен съд.
- Преди да сложите свинското месо да се пече, потопете го за пет минути в кипяща вода. Така няма да се “свие” и става по-вкусно.
- Шницелите ще бъдат по-вкусни, ако ги приготвите по-рано и ги замразите.