Полезни съвети
- Спагети или макарони ще притоплите, като поставите под струя гореща вода
- Сладкишът с мая ще бухне повече и ще стане по-вкусен, като сложите малко мая и оставите да втасва в умерено топло помещение.
- За да не се деформират и пукат кренвиршите и надениците при пържене, преди да ги сложите в тигана, ги потопете за кратко в прясно мляко.
- Ако искате да нарежете сланината на много тънки резенчета, преди всяко рязане потапяйте острието на ножа във вряла вода.
- Ако лимонът или парче от него се е втвърдил и не пуска сок, натопете го за няколко секунди в гореща вода и той ще възвърне свежестта и сочността си.
- Ако сиренето или кашкавалът са се втвърдили и пожълтели, накиснете ги няколко часа в студено мляко. Те ще възвърнат и вкуса, и вида си.
- За сгъстяване на супи вместо брашно можете да използвате бяло неароматизирано нишесте. Прибавете го накрая, 5 минути преди да свалите яденето от огъня.