В Кухнята

Полезни съвети


- Спагети или макарони ще притоплите, като поставите под струя гореща вода
- Сладкишът с мая ще бухне повече и ще стане по-вкусен, като сложите малко мая и оставите да втасва в умерено топло помещение.
- За да не се деформират и пукат кренвиршите и надениците при пържене, преди да ги сложите в тигана, ги потопете за кратко в прясно мляко.
- Ако искате да нарежете сланината на много тънки резенчета, преди всяко рязане потапяйте острието на ножа във вряла вода.
- Ако лимонът или парче от него се е втвърдил и не пуска сок, натопете го за няколко секунди в гореща вода и той ще възвърне свежестта и сочността си.
- Ако сиренето или кашкавалът са се втвърдили и пожълтели, накиснете ги няколко часа в студено мляко. Те ще възвърнат и вкуса, и вида си.
- За сгъстяване на супи вместо брашно можете да използвате бяло неароматизирано нишесте. Прибавете го накрая, 5 минути преди да свалите яденето от огъня.

Изпратено на 3/14/2001 от Анонимен. Прочетено 2983 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26314)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25294)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25179)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22926)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш