В Кухнята

Гозби по бабини рецепти



Касапска яхния
Подбира се тлъстичко месо от младо прасе, за да стане яхнията вкусна. По-едрите кости се отделят, а се запазват към месото по-дребните, както казва народът “дребни мръвчици”, с кокалчето. Месото се нарязва на средно големи парчета и се задушава заедно с 4-5 глави ситно нарязан кромид лук. Повечето лук придава на яхнията благост и гъстота. Той е, така да се каже, душата на гозбата. Месото и лукът се задушават в дълбока тенджера със захлупен капак. Тогава месото става сочно и вкусно. От време на време се разбърква с дървена лъжица, докато всичко се изпържи и тлъстините се стопят. Ако те са недостатъчно, се добавя 1 лъжица прясна мас. Слага се лъжица препечено брашно и по желание лъжица гъсто доматено пюре. Поръсва се с червен и черен пипер, пускат се и 2 лютиви пиперчици, 4-5 скилидки чесън и се залива с 2 чаши вино. Сипва се хладка вода, почти да покрие месото, захлупва се с капак и яхнията се оставя да къкри на слаб огън, докато остане на мазнина.
Изпратено на 6/27/2001 от Анонимен. Прочетено 6196 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26314)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25294)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25179)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22926)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш