В Кухнята

Хлябът е мухлясъл, ами сега?



Случва се и на най- добрите домакини. Ако мухлясалите участъци не са по- големи от 2 стотинки, не изхвърляйте хляба. Изрежете възможно по- нашироко около тях и използвайте останалата част. Но когато мухлясалите места са по- големи от посочения размер, то целият хляб не става за консумация. При нарязан на филийки хляб изхвърлете мухлясалите заедно с още 2- 3 пред и зад тях.
Когато плесенните гъбички проникнат във вътрешността на хляба, яденето му става опасно, защото плесенната отрова aflatoksin може да предизвика тежки чернодробни увреждания и дори да възбуди образуването на рак.
Важно е да се знае, че нарязаният хляб мухлясва по- бързо от целия. По- атакувани от плесени са белият и смесеният с пшеница хляб, отколкото ръженият и примесените с ръж.
Съхранявайте хляба сух, на прохладно място. Стайната температура трябва да е 18- 20 градуса. Дръжте го в кутия за хляб или друг, неплътно затварящ се съд. Ако сте купили нарязан хляб, оставете го в опаковката и изваждайте само толкова филии, колкото ще изядете.
Много сполучлив начин за запазване на хляба е да го нарежете на филийки, които да разпределите на дози за едно хранене и да ги замразите.


Изпратено на 3/28/2002 от Анонимен. Прочетено 2492 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш